Kindervakantieweek Heivlus bestaat al meer dan 40 jaar. Het is een stichting die 1 week per jaar activiteiten organiseert voor kinderen die op de basisschool zitten. De naam Heivlus komt van de wijken Heihoek, Vlasakkers en Ussen, maar alle basisschoolkinderen uit Oss en omgeving zijn bij ons van harte welkom.

In de laatste week van de zomervakantie komen de kinderen hun vakantie bij de Heivlus afsluiten. We bouwen hutten, zijn actief met sport en spel, hebben een speurtocht door de wijk, zijn creatief met workshops en sluiten de week af met een 12 kamp, het grootste luchtkussenspektakel van de regio! Elk jaar staat dit alles in een bepaald thema.

De kinderen worden ingedeeld in groepen. Deze groepen zijn verdeeld op leeftijd. Natuurlijk mag je aangeven bij wie je graag in de groep wilt. Het gaat deze week om gezelligheid, samen spelen en genieten.

De vakantieweek wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers, ’t kernteam. Het organiseren neemt het hele jaar in beslag. Tijdens de week krijgen we veel hulp van ouders en andere vrijwilligers.

Om deze week te bekostigen zijn we steeds op zoek naar sponsoren. De ouders betalen een kleine bijdrage van €20,00 per kind. Om deze bijdrage ieder jaar zo laag mogelijk te houden,  zoeken we sponsors die materialen of middelen kunnen leveren of voor het bekostigen van activiteiten, materialen, onderdak van onze materialen, enz.

Elk jaar geven we tussen 250 en 300  kinderen een onvergetelijke week.